Szabadelvű blog

ORSZÁGHÁZI KÁVÉ

ORSZÁGHÁZI KÁVÉ

Vona az új Orbán?

2017. február 07. - Wamberger Simon


Kétszer is meg kell gondolnia a magyar választóknak, hogy Vona Gábort választják-e miniszterelnökké, mert félő, hogy ugyanazt a politikát fogjuk látni, mint mikor Szeretett Viktorunkat választották meg, ugyanis a Jobbik elnöke ugyanaz a hiteltelen, populista figura, mint Orbán. Mindkét politikus hasonló átalakuláson ment keresztül, Orbán liberális politikusból egy hirtelen paradigmaváltás következtében konzervatív lett és ezen az úton vitte végig pártját is, most hasonló dolgokat figyelhetünk meg a Jobbik háza táján is. Igaz Fodor Gábor és támogatói önként hagyták ott a Fideszt a jobbra tolódás miatt, míg Novák Elődöt meglehetősen szokatlan körülmények között zárták ki a pártból.

Vona évértékelő beszédében elszámoltatással fenyegette Orbánékat, ami lényegében a Fidesz 2010-es kampányígéretének koppintása, illetve azt is mondta, hogy azért támadja őt a Fidesz, mert félnek tőle, ezt az érvelést pont Orbán Viktortól hallhattuk több ízben, mikor a miniszterelnök arról beszélt, hogy ellenfelei alattomos támadásokkal próbálják aláásni sikereit.

De azért, hogy ne mindig a negatívumokat említsük, ki kell azt is emelni, hogy a Jobbik elnökének több pontban is igaza van, amikor arról beszélt, hogy az országot kormányzó politikusoknak kötelezővé tenné a nép közé járást, vagy amikor XX. századi pártoknak titulálta az MSZP-t és a Fidesz-t, amiben - lássuk be - tényleg igaza van. A Jobbik elnökével abban is egyet lehet érteni, hogy Gyurcsány Ferenc idején a külföldi nagytőke, jelenleg pedig a hivatalban lévő miniszterelnök rokonai, barátai uralják az országot.

Az biztos, hogy Orbánéknak menniük kell, de melyik politikai erő szolgálhatna alternatívaként? Azt már láttuk, hogy Gyurcsány és haverjai mit tudnak művelni, ha hatalom és pénz közelébe jutnak, MSZP, DK, Együtt és az ezekkel a pártokkal szorosan kooperáló PM tehát nem a legalkalmasabb kormányváltásra.

De vajon biztos jó az országnak, ha a mostani rezsimet egy talán még szélsőségesebb - pár éve még a Magyar Gárda mellényében masírozó - Vona Gáborral próbáljuk meg leváltani? Az mindenesetre biztos, valakinek muszáj lesz eltakarítani a mostani kormánypártokat, erre talán alkalmas lenne egy Jobbik-LMP kompromisszumos kormányzás, a két fél talán kiegészítené egymást és kellő féket biztosítanának egymással szemben. Habár azt is meg kell jegyezni, hogy ez egy elég valószínűtlen forgatókönyv.

Erről és további érdekes témáról olvashat a későbbiekben a most induló politikai vélemény blogomban. A következő bejegyzésekben megpróbálok aktuális lenni, azonban az elmúlt hónapok, évek eseményeit is szeretném véleményezni, elemezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://orszaghazikave.blog.hu/api/trackback/id/tr5312236484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fotelfasiszta 2017.02.08. 14:52:56

"De vajon biztos jó az országnak, ha a mostani rezsimet egy talán még szélsőségesebb - pár éve még a Magyar Gárda mellényében masírozó - Vona Gáborral próbáljuk meg leváltani?"

Igen. A társadalom ingerküszöbe egyre magasabb, egyre több mindent nyelnek be az emberek. Lásd a pofátlan méretű lenyúlásokat, vagy éppenséggel a szemrebbenés nélküli hazugságokat, nincsen komoly következménye.

Az embereket nem érdekli, hogy milyen hatással van az életére a politika, mindenki a saját dolgával/gondjával törődík. Nem véletlenül veszett el az 2010 óta több millió szavazó.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.08. 15:54:02

Ki tudja..

Holnap már Simicska lesz az ellenzéki média zászlóshajójájank főparancsnoka, és mint ilyen ártatlan báránykává változik majd ballib körökben.

Vonából miért ne lehetne, cicusokkal fényképezkedő, rabbikkal találkozgató "demokrata".
Persze egyenlőre a rabbik még nem állnak kötélnek, de az első kör már megvolt.

Szóval soha ne mond, hogy soha !

high up! 2017.02.08. 16:15:09

Nabammeg, a két csőcselék vezér.

Vona azonban nem tudja átvinni a maga oldalára Orbaneszku milliós csőcselékét, mert azok a legmélyebb ösztöneikben érzik, hogy ez a náci vezér még egy egysejtü lénynél is ostobább és alkalmatlanabb bármire. Még parkőrnek se tennék meg.

FOLYTASSUK!

Bolsi Buster 2017.02.08. 16:22:06

végül is mind1, csak arra kell vigyázni hogy a ballibekre nem szabad szavazni, s magyarorszég tovább fejlődik.

Gróf Leninkoerúthy Taszyló 2017.02.08. 17:15:25

Ebben a pillanatban nem sok esély látszik arra hogy a Jobbik 18-tól egyedül kormányozzon. Ha a Fidesszel összeáll, ugyanaz vár rá ami a MIÉP meg az MDF sorsa lett. A másik oldal ideológiája meg túl messze van hogy hosszútávon együtt tudnának kormáhyozni. A Fidesz azzal hogy középre pozicionálta magát, bebetonozta a hatalmát.
süti beállítások módosítása