Szabadelvű blog

ORSZÁGHÁZI KÁVÉ

ORSZÁGHÁZI KÁVÉ

Németh Szilárdot egészségügyi miniszternek!

2019. április 09. - Wamberger Simon

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára újra tanúbizonyságot tett a fideszes politikusok színvonaláról a Hír Tv Bayer Show c. műsorában. A rezsibiztost inkább egészségügyi miniszternek javasolnám, már ha lenne ilyen pozíció a magyar kormányban, azonban Németh megnyilatkozásai is - a kórházi állapotok mellett - bizonyítják, hogy manapság a kormányzat nem igazán foglalkozik a lakosság egészségével. nemethszilard.jpeg

Véleményem szerint egy politikusnak példát kell mutatnia, Németh nem igazán mutat jó példát. Itt nem arról van szó, hogy ne fogyasszon bárki magyaros ételeket, italokat, csupán egyfajta mértéktartásról, illetve egészséges, minőségi alapanyagokból elkészült ételek fogyasztásáról, arról, hogy egy politikus minden tekintetben a mértéktartást népszerűsítse, az egészségtelen ételek fogyasztásától kezdve az állami pénzek eltulajdonításáig. Finoman fogalmazva. Tehát az eléggé kínos, mikor egy politikus azzal dicsekszik, hogy nagy kanállal, mély tányérból zabálja fogyasztja a pacalt. Az teljesen rendben lenne, hogy népszerűsíti a magyaros ételek fogyasztását - így a pacalét is -, ám ezzel együtt hívja fel a figyelmet a mértéktartásra is! Ez az egész történet picit Matteo Salvini igénytelen spagetti fogyasztásához hasonlít, mely a magyarnál az igényességre jobban adó olasz társadalomban nyilván kiverte a biztosítékot.

Szerintem egy politikusnak példát kell mutatnia a lakosságnak, ebbe bele tartozik a kulturált viselkedés, értelmes nyilatkozat tétel, stílusos megjelenés. Továbbá egy politikus minden esetben közszereplő, - kivéve a magánéletét, de az is hozzá járul a megítéléséhez - ezt minden politikus tudja, mikor politizálni kezd. Azt sem lehet mondani, hogy ezzel nem érdemes foglalkozni, de érdemes, mivel egy politikus minden egyes megnyilatkozásával, minden egyes mozdulatával követendő példát mutat az állampolgároknak. Sajnos az egy másik kérdés hogy ez negatív vagy pozitív példa, mindenesetre nem a polgárok dolga megítélni ezt, így előfordul a rossz példa követése, mely hosszú távon súlyos károkat idéz elő a társadalomban, mind kulturális, mind népegészségügyi szempontból. Igaz mostanában nem trend a magukat nem a mainstream-politika képviselőinek tartott politikusok körében a pozitv példa felmutatása. 

Lehet, hogy ezek csak egyfajta a politikusok viselkedéséről alkotott ideák, de azért azt ki kell emelni, hogy a nép odafigyel a politikusok viselkedésére és mondani valójára, ez leginkább a jövő generációja, a fiatalság szempontjából aggasztó, mivel ezt fogják példaként maguk körül látni, ami semmi jót nem sejtet a fiatalok jövőbeni egészségi állapotát illetően. Németh Szilárd egy olyan országban népszerűsíti az egészségtelen életmódot, melynek lakossága az EU-ban az egyik legegészségtelenebb, illetve a világon a negyedik legelhízottabb.

A mindennapi húsfogyasztás nem éppen követendő példa, ez még a kommunizmusból maradt ránk, azért ez nem természetes jelenség, nem egészséges mind nap nehéz, zsíros ételeket fogyasztani. E tekintetben rengeteget tanulhatnánk a nagyvilágból, na nem éppen a tengeren túlról, hanem meglepő módon éppen keletről. A fideszesek által nem túl pozitívan megítélt közel-keleti társadalmak nagyon egészségesen táplálkoznak, gyomorbarát ételeket fogyasztanak, sok zöldséget, gyümölcsöt és kevés húskészítményt, de lenne mit tanulni az indiai vagy éppen a távol-keleti társadalmak étkezési szokásait illetően.

Kép forrása: https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--FpAsBApr--/h_737,w_1160/7ARls7cfZXUGCG7ns.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://orszaghazikave.blog.hu/api/trackback/id/tr2114749481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása