Szabadelvű blog

ORSZÁGHÁZI KÁVÉ

ORSZÁGHÁZI KÁVÉ

Megérteni Soros Györgyöt

2017. április 05. - Wamberger Simon

Mielőtt belekezdenék a tárgyba szeretném letisztázni, hogy semmi közöm nincs egyetlen Soros-szervezethez. Bármennyire is úgy tűnhet, hogy ez most egy szerecsenmosdatás, egy jókora naivitással az oldalamon szeretném jobban megérteni az amerikai-magyar - a Fidesz által Ördögnek titulált - üzletember tevékenységét.

Nem Soros György tőzsdespekulációiról szeretnék írni, mert mostanában a migrációs válság, a nyitott társadalom van terítéken, azonban tudni kell, hogy az amerikai-magyar üzletember azon tevékenysége is hozzá tartozik a történethez, amikor ténykedései miatt beszakadt a londoni tőzsde, de pénzügyi spekulációkat hajtott végre Németországban és Franciaországban egyaránt.

Aki követi a magyar politikát, de aki nem, az is kiszűrheti a kormánypropagandából, hogy a magát konzervatívnak hazudó Fidesz egyszerűen Sorost tartja a Gonosz földi megtestesítőjének, olyan összeesküvés-elméleteket találnak ki, amelyeket a tágabb látókörű értelmiség egyszerűen csak viccnek tart. Megy az anyázás a kormánypártok részéről, de ha Soros György nem segítette volna annak idején a fiatal demokratákat Orbán és csapata nem jutott volna oda ahol most is van. Soros maga is elszenvedője volt a német megszállásnak, a II. világháborúnak, majd a kommunizmus elől menekült Nyugatra, ezért érthető ha szem előtt tartja a demokratikus értékeket és magát szembe helyezi a tekintély uralmi és az autoriter rendszerekkel. Az MSZMP-vel szemben a Fideszt és az SZDSZ-t támogatta, Orbánék rendszerével szemben pedig a nyugati értékeket preferáló szervezeteket segíti. 

Egyszer érdemes lenne összehasonlítani Orbán Viktor és Soros György jellemfejlődését. Orbán fiatal korában egy igazi liberális fiatal volt, a Liberális Internacionálé alelnöke, majd mikor látta hogy inkább a konzervativizmusra van igény Magyarországon, egy hirtelen fordulattal konzervatív politikus lett. Ma pedig inkább mondható szélső jobbosnak, mintsem konzervatívnak, röviden egy igazi populista politikusról van szó.
Soros György viszont egész életében liberális volt, nem módosítgatta a véleményét évről évre. Amikor Orbánék jobbra tolódtak kevesebb támogatást folyósított a Fidesznek, de azért hozzá kell tenni, hogy még az MSZP-s kormányokkal szemben is a Fideszt pártfogolta, nyilván alternatíva híján kényszerült erre. Még a 2006-os rendőrterror idején is a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) - Soros egyik szervezete- a Fidesz mellett állt ki, mi több a Bíróságon védte meg Orbán Viktort a Rendészeti Minisztériummal szemben. De az ezt követő években egymásnak feszültek a Soros-szervezetek és a Fidesz, amely a fideszes kormány alatt tovább súlyosbodott. Olyannyira, hogy Orbán minden rendelkezésére álló, de sajnos általa egy demokráciában nem birtokolható eszközökkel próbálja el lehetetleníteni a CEU működését, illetve kiűzni az országból minden Soroshoz köthető szervezetet. Orbán fenntartja a folyamatos harcot, ellenségképet hoz létre, picit olyan ez mint a kommunizmus alatt az imperialistázás.

De térjünk vissza eredeti tárgyunkhoz, Soros György mai tevékenységéhez. Sokan vádolják Sorost azzal, hogy destabilizálni próbálja Európát, illetve migránsok millióit akarja betelepíteni. Ismételten azt javaslom, hogy nézzük meg Soros életrajzát és rögtön megértjük, hogy miért is támogatja a migrációt. Soros maga is menekült volt, mint fentebb írtam a nácizmus és a kommunizmus elől menekült Nagy-Britanniába. E tényt ismerve érthető, hogy miért támogatja a menekülteket, ő maga is menekült volt, Nyugaton befogadták, tisztességes bánásmódban részesült, még egyetemre is járhatott. Értelemszerűen ő maga is megpróbálja felkarolni a menekülteket és minél jobb körülményeket biztosítani számukra. De azt is hozzá kell tenni, hogy az ő jóindulatát kihasználják a terroristák, illetve több százezer Európába igyekvő fiatal férfi, akiknek jobb esetben a haza védelme lenne a fő feladatuk.

Véleményem szerint a fiatal férfiakat ki kellene szűrni a határokon, a nőket, gyerekeket és időseket kellene előnyben részesíteni. Ez részben a Nyugat hibája is, mivel - bármennyire is ellenséges az Aszad-rezsim - nekik segíteni kellene, hogy Szíria saját magát meg tudja védeni. De ez már egy másik téma.

A bejegyzés trackback címe:

https://orszaghazikave.blog.hu/api/trackback/id/tr2212404051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.06. 09:41:15

Kíváncsi vagyok mit csinálnak majd, ha mondjuk Soros már nem lesz. (Elvégre nyáron lesz 87.) Rettenetesen törhetik a fejüket, hogy ki legyen a következő közellenség. Vagy már meg is van?

VaradiJanos 2017.04.06. 09:51:24

@Rebel Alliance: itt maradnak a janicsárjai .... túl későn lett kiiktatva a hadisulijuk

kodályzoli 2017.04.06. 09:54:51

Én nagyon aggódom az öregért. Tömegeket mozgat meg a migráció támogatásával, drága mobilokat vesz nekik, támadja pártunkat és kormányunkat, megtéveszti a Nobel-dijas tudósokat sőt még a német államelnököt is. De mindez nem elég, ő a felelős azért hogy Romániában korrupcióval vádolták meg a szoci politikusokat és Macedónóniában is felforgató tevékynséget végez. Mikor alszik ez az ember?

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06. 10:36:15

'Soros maga is elszenvedője volt a német megszállásnak, a II. világháborúnak, majd a kommunizmus elől menekült Nyugatra'

- ez konkrétan hazugság, azt ugye tudod?

Trackers 2017.04.06. 10:37:24

Kihagyod Soros György tevékenységei közül, hogy

- az egyik civil szervezete kutatja neurális hálóval (mesterséges intelligenciával) befolyásolni a közösségi médiában a politikai preferenciákat.

- a másik civil szervezetével pedig cenzúra programot ír a közösségi médiára, facebook.

Azaz azt töröl amit akar, és úgy manipulál olyan irányba amit eltervezett.
Nem véletlen hogy a 888-at letiltotta a Facebook már most is Magyrországon.
Ez bizony cenzúra ezen nincs mit szépíteni, és az öreg Soros keze van benne.

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06. 10:40:05

'Soros életrajzát és rögtön megértjük, hogy miért is támogatja a migrációt. Soros maga is menekült volt, mint fentebb írtam a nácizmus és a kommunizmus elől menekült '

- jó kis életrajz lehetett

A valóságban Soros a nácikkal kollaborálva írta össze zsidó fajtársainak vagyonát.

1947ben hova menekült a návik elől?

Hazudsz, unalmas vagy bazdmeg.

Jakab.gipsz 2017.04.06. 11:24:32

T DLS !

Ha Sorost meg akarod érteni akkor a megértést a Bécsi körös logikai-pozitivistákkal kell kezdeni, (majd 20-30 000) oldal elolvasását követően, kezdd el majd kapirgálni valamit.

A tudomány-filozófia nem egy könnyű eset, főleg nem a borzasztó xx. századi látens-tudományok dezinformációs tengerében, olyan mintha egy gordiuszi csomót vizsgálgatnál.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.04.06. 12:02:18

"De azt is hozzá kell tenni, hogy az ő jóindulatát kihasználják a terroristák, illetve több százezer Európába igyekvő fiatal férfi, akiknek jobb esetben a haza védelme lenne a fő feladatuk."

Hát igen. Azért annyit én hozzátennék, hogy habár szegény-szegény Gyuri bácsit megvezetik ezek a pernahajderek, mégsem neki igazán rossz. Merthogy Gyuri bácsi maga, ugyebár személyesen, nem nagyon vegyül ezekkel az emberekkel, főleg nem napvilág után.

Nem az ő lányait erőszakolják meg, nem az ő fiait késelik meg, nem neki kell az együttélés nehézségeivel megküzdenie. Alapvetően nem is feltétlenül Gyuri bácsi a fontos, vagy hogy mire ad pénzt. Mert mint külföldi személynek, igenis le lehet tiltani, hogy milyen politikai befolyásolás engedélyezett a számára, nem kell szabadon engedélyezni, hogy az egyszemélyi véleményét pénzzel megtámogathassa és más népek ügyeibe közvetve beleszóljon.

A CEU pedig ebben a formában valóban pofátlan, de demokráciában is be lehet záratni éppen bizonyos előre lefektetett törvények szerint egyetemeket. Sokal jobb kérdés, hogy ez jó dolog-e? Hogy a CEU negatív vagy éppen pozitív dolog-e az országban, és a demokrácia lényege nem az, hogy a kormányt külső, az emberek akaratától távol álló dogmák kötik meg abban, hogy csak úgy működhet, ahogy az egyes klikkek szerint helyénvaló, hanem ha az emberek, a nép maga szeretné, hogy a CEU megmaradjon/bezárjon, akkor a kormány ne a saját klikk érdekei szerint menjen ezzel szembe.

EZ a demokrácia lényege. Lehet más filozófia szerint is vezetni országot, de az oligarchia, timokrácia, kritokrácia és nem demokrácia.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.04.06. 12:09:00

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "A CEU pedig ebben a formában valóban pofátlan"

Igazából a CEU bezárása pofátlan akart lenni. :)

Habár valóban van pár meglehetősen érdekes kurzus ott, de összességében hatalmas tudásanyagot és oktatói kompetenciát halmozott fel az intézmény, és kár lenne a gyereket is kiönteni a fürdővízzel, úgymond.

A könyvégetés kétféle embernek kedvez nagyon: aki maga sem akar olvasni, és aki hitvány könyveket ír, amik legfeljebb akkor lesznek híresek, ha becses művekkel együtt égetik el őket. Jobb esetben mindet, hogy soha ne kerüljön napvilágra, milyen ostobaságokat írt le.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.06. 12:12:25

"ha Soros György nem segítette volna annak idején a fiatal demokratákat Orbán és csapata nem jutott volna oda ahol most is van"

Ez így igaz, de ez mire érv?

Ezen az alapon, ha nem lett volna Hitler, ma nem lenne Izrael Állam, azaz az izreli állam örökös hálával tartozik Hitlernek. Vagy egy kevésbé durva példa: ha nem lett volna Kádár diktatúrája, a mai pártok egyike se jött volna létre. Azaz ma minden pártnak szobrokat kellene emelnie Kádárnak.

"Egyszer érdemes lenne összehasonlítani Orbán Viktor és Soros György jellemfejlődését."

Mióta pozitívum, ha valaki nem változtatja véleményét, s mióta negatívum, ha valaki megteszi ezt? A valóságban mindkettő semleges.

"Soros maga is menekült volt, mint fentebb írtam a nácizmus és a kommunizmus elől menekült Nagy-Britanniába"

Téves. Soros sikeresen túlélte a vészkorszakot, mégpedig Mo-on, a háború UTÁN vándorolt ki Angliába.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.06. 12:36:53

@MaxVal BircaMan HJCD:

Soros György nem jószándékból fektetett be annak idején a kommunista diktatúrát elhagyó országokba.

Ma már ő nyúlja le az összes civileknek járó pénzt, a teljes Kelet-Európai blokkban.

Van olyan ország (Románia), ahol választás nélkül azt távolít el a hatalomból korrupciós vádakkal akit csak akar.

Eközben cenzúrázza a közösségi médiát kedvére.

Néha bedönt egy-egy valutát, bankt csak az íze kedvéért.

...

Pop40 2017.04.06. 13:01:43

Tök fölösleges Sorost elemezgetni, ő a tünet, nem az ok.

Az ok ez:

"Minden propagandának nemzetinek kell lenni, és szellemi színvonalát azok legkorlátozottabbjaihoz beállítani, akikhez fordulni gondol... Szellemi szintjét annál mélyebbre állítja, minél nagyobb kell legyen a megragadandó embertömeg... MINDEN NAGY VEZÉR MŰVÉSZETE ABBAN ÁLL ELSŐSORBAN, HOGY EGY NÉP FIGYELMÉT NE SZÉTSZÓRJA, HANEM MINDIG CSAK EGYETLEN ELLENSÉGRE ÖSSZPONTOSÍTSA."

Soros szerepe annyi, hogy a hülye fideszesek figyelmét elterelje róla, ahogy a Vajda szétlopja az országot, és tönkrevágja az oktatást meg az eü-t. Ennyi.

Hogy az ügyeletes figyelemelterelő bűnbakot épp Brüsszelnek, vagy Sorosnak hívják e, teljesen lényegtelen.

Habony Árpád. 2017.04.06. 13:03:27

"Mielőtt belekezdenék a tárgyba szeretném letisztázni, hogy semmi közöm nincs egyetlen Soros-szervezethez."

Ha megengeded azt majd MI fogjuk eldonteni, hogy neked mennyi kozod van Soros Gyorgyhoz. Ez majd meg elvallik, lehet hogy kiderul, hogy te vagy Soros Gyorgy titkos ferje vagy felesege. Ha belemegyunk a dologba BARMI kiderulhet.

nniicckk 2017.04.06. 13:49:53

"hogy nézzük meg Soros életrajzát és rögtön megértjük, hogy miért is támogatja a migrációt."

Lofasz a postolo seggébe.
Soros György nihilista, konzumidióta VILÁGCSŐCSELÉKET akar létre hozni.
Egyfajta VÁSÁRLÓ ÁLLATOKAT. Olyan világot akar, ahol semmi sem számít csak a PROFIT.
Összeakarja vegyíteni az embereket, kulturákat, hogy az indentitás megszünjön feloldodjon. Az arabokkal az Európai nemzetállamokat akarja szétzuzni. Egy totális értek nélküli világot akar, ahol az emberek korlátlanul iranyíthatok, befolyásolhatok, ahol már nincs közöség, az egyéneket nem védi a család a nemzet.
Ezert tekinti Soros a legfőbb ellenségének a családokat, a nemzetállamokat, a vallást.
A nyilt társadalom célja, a KONZUMIDIÓTA VILÁGCSŐCSELÉK !!

Pop40 2017.04.06. 14:29:01

@nniicckk:

"Egy totális értek nélküli világot akar, ahol az emberek korlátlanul iranyíthatok, befolyásolhatok, ahol már nincs közöség, az egyéneket nem védi a család a nemzet."

Ha ilyet akarna, elég lenne neki támogatni Vityát, meg a fideszes maffiát :-)

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.06. 14:34:58

@VaradiJanos: azért kicsit szánalmas, ahogyan a nagy Fidesz potentátok fosnak az öregtől. Ha meg nem lesz már, újabb amerikai milliárdost kell keresniük, akivel riogathatják a kurucos vérmagyarokat.

nookedli 2017.04.06. 14:56:07

@Habony Árpád.: Orbánviktor soros szeretője volt! :D

nookedli 2017.04.06. 14:59:26

@MaxVal BircaMan HJCD: Teljesen igazad van abban, hogy Hitlert használták fel a zsidók, hogy teret nyerjenek. Palesztinából minden háttér nélkül, erőszakkal, terrorral elvettek területeket. Sajnos őket támogatták fegyverekkel és pénzzel és a mai napig is támogatják az usa-ból. A világ legnagyobb rákfenéje az ők létjogosultságuknak kérdése.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.06. 15:14:01

@nookedli:

Ezt nem hiszem. A zsidók csak kihasználtak egy adódott helyzetet, ami teljesen érthető viselkedés. A magyarok is ezt tették 1100 éve.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.06. 15:15:53

@Habony Árpád.:

Sorosról sok rosszat lehet mondani, de szexuálisan nem perverz: csakis a fiatal nők érdeklik.

illaim 2017.04.06. 15:20:19

@nookedli: te ennyire hülye vagy, vagy csak egy eszement történelem hamisító?
Azt a területet, amiről mint Palesztina-ról írogatsz,azt Júdeának hívták egy másik történeti korszakban! Most már csak azt kellene eldöntened, mikor ki vette el a földet kitől és mikor. Meg azt, hogy ezt törvényesen vagy törvénytelenül tette e. De ha te cigány bevándorló létedre csak egyszerűen zsidózni akartál, akkor a fenti kérdés irreleváns

illaim 2017.04.06. 15:24:33

@MaxVal BircaMan HJCD: "Sorosról sok rosszat lehet mondani, de szexuálisan nem perverz: csakis a fiatal nők érdeklik." Ezt a szófiai utcalány anyukád mesélte neked?
Vagy a moszkavi prosti nénikéd?

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06. 15:25:52

@illaim: Arra nehéz lenne jogot alapítani, hogy mi volt 2000 évvel azelőtt Palesztínában.

Ilyen alapon minden európai népnek abcúg lenne a mai területéről.

VaradiJanos 2017.04.06. 15:40:22

@illaim: mi ez a kétségbeesés? Megijedtél, hogy hiába reménykedsz, nem fog a rusnya nőd kelleni a vén szarosnak ès nem lehettek lyuksógorok?

VaradiJanos 2017.04.06. 15:43:05

@illaim: zabálják fel egymást a szemita arab testvérvéikkel, kit érdekel

vittore 2017.04.06. 17:08:15

@nookedli: Na most hogy kielégültél és meg volt a napi zsidózásod, vegyél elő egy történelem könyvet és olvasgasd egy kicsit.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.06. 18:38:28

Soros György a legnagyobb magyar patrióta Széchenyi óta.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.06. 18:40:14

A fideSSfasszopó prolik irigyek minden önállóan elért sikerre.

Jakab.gipsz 2017.04.06. 18:43:57

Meg érteni Soros Györgyöt könnyű.

Ha a valóságban, létezik a Bibliai, Jelenések könyvében leírtak szerinti az anti-Krisztus ennek a megfelelője Soros Györgyre gyanúsan illeszkedik,

Akit imádnak a népek, leborulnak előtte az uralkodók, Armageddon mezejére össze gyűjti a világ leghatalmasabb uralkodóit, az apokalipszis fakó-lovasai pedig, vígan nyargalásznak ti pedig ebből semmit sem vesztek észre.
Nem ismerős ez a kép?
Sajnos nem Orbánra passzol a prófécia, pedig egyesek ugyan csak igyekeznek minden félét hazudozni.

Mikkalainen Mika 2017.06.27. 14:03:34

Elképesztő ez a libbal naivitás, mellébeszélélés... akárha a Reuters-t vagy a Spiegel-t olvasnám. Balos és ún. liberális polgártársaink szándékosan nem tudják (akarják) megkülönböztetni a gazdasági bevándorlókat (migrants) a háborús területek menekültjeitől (refugee, Flüchtling). Az egész nyugat-európai politikai elit - nem csak Soros & Co. - a keblére öleli ezt az irdatlan embertömeget, mert hogy fogyóban az emberanyag, nem születnek a bébik pl. Németországban. És a "menekültek" , mert nekik minden szegény afrikai, pakisztáni, pápua, stb. egyformán Refugee és Flüchtling ... ezeket a keblünkre kell ölelni és valakinek a pénzéből "integrálni" ... hát csak tessék! De ugye nem muszáj épp Magyaroszágon! Zárszó: sztem 1200 politikai menekültet - nemzetbiztonsági átvilágítás után - nyugodtan befogadhatunk pár évre... és akkor talán a kígyó méregfoga is ki van húzva.
süti beállítások módosítása