Szabadelvű blog

ORSZÁGHÁZI KÁVÉ

ORSZÁGHÁZI KÁVÉ

Liberális forradalom?

2017. április 12. - Wamberger Simon

Az elmúlt hetek eseményeit áttekintve egyre inkább azt figyelhetjük meg, hogy a fiatalok jobban kezdenek érdeklődni a politika iránt, ami Orbánék számára eléggé aggasztó lehet, mivel őket nyugdíjasok tömegei tartják hatalmon, akik vagy olyan naivok, hogy elhiszik, amit a miniszterelnök mond, vagy nem hiszik, csupán jól érezték magukat a szocializmusban és szeretnék ha vissza térnének a "régi szép idők". Orbán elszámíthatta magát, amikor kitalálta, hogy putyini mintára bezáratja a Soros Györgyhöz köthető CEU-t, valószínüleg nem számított arra, hogy fiatalok ekkora tömegei mennek az utcára egy egyetem apropóján és a civilek elleni törvények miatt a kormány ellen tüntetni. Az már nyilvánvaló, ezek az emberek nem konkrétan az egyetem mellett tüntetnek, az egyetem már csak egy szimbólum. Az oktatási szabadság, a sajtószabadság korlátozása, valamint a korrupció, az egészségügy és további fontos kérdésekben való elégedetlenség.

Bármennyire is azt sulykolja a kormányzati média, hogy ezt a tüntetés-sorozatot Soros György szervezte, de ezek spontán tüntetések - látszik is a szervezetlenségből. A mai facebook-os világban egyáltalán nem nehéz ekkora tüntetéseket szervezni. Itt nem kell egyetlen Soros-alapítványnak se közre működnie, a Fidesz eléggé túl feszítette a húrt, ami most elpattanni látszik, nem kell ide Soros György, nem kell ide senki, a nép eljutott odáig, hogy kimenjen az utcára és hangot adjon a nem tetszésének. Eddig a Fidesz nem értett a szép szóból, amikor sokan felvetették alkotmányossági aggályaikat a fideszes jogalkotással, de inkább jogalkalmazással kapcsolatban.

Most a fiatal. értelmiségi egyetemisták kivonultak az utcára és kifejezték, hogy ők nem kérnek Orbán politizálásából, elegük van. Márpedig ha valakikre hallgatni kell, akkor az a fiatalság, mert ők jelentik a jövőt, az ország jövőjét. Orbánt a nyugdíjasok tömegei tartják hatalmon, ez egy társadalmi konfliktus is a fiatalság és az idősebb korosztály között. A fiatalok nem kérnek Moszkva barátságából, ők a Nyugathoz szeretnének tartozni - ahol egyébként Szent István óta a helyünk is van -, nem szeretnének részt venni a Szovjetunió újjászervezésében. Ők egy nyugati, polgári gondolkodású magyar társadalmat szeretnének, nem pedig egy a hatalomnak meghajló alattvaló népet. Inkább a demokratikus értékeket kellene szem előtt tartani, és félre tenni az ideológiákat. Talán egy ideológia van, ami szerintem a józan észt követi, - de az hazánkban a Fidesznek köszönhetően szitokszó - a liberalizmus. Erről másik cikkben fogok bővebben írni.

Remélem, hogy sikerül eljutni odáig, hogy megbukjon ez a rezsim, de lehetséges, hogy jövőre ez még nem következik be, bár az elmúlt napok eseményeit tekintve ez a forgatókönyv is elképzelhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://orszaghazikave.blog.hu/api/trackback/id/tr7712420529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.13. 05:35:27

Semmi se történt. Kiment pár fizetett álcivil, s kész.

A nép többsége nem áll ki a liberálisok mellett, s a fitalaok zöme még kevésbé. A lgtöbb liberális szavazó a nyugdíjasok között van, akik ritkán mennek tüntetni.

Mikkalainen Mika 2017.06.27. 13:52:24

Szent ég ! Ennyire nívótlan, közhelyes írást azért nem vártam... ki indíthat itt blogot egyáltalán ? Be kell lépni hozzá vmilyen szabadkőműves egyletbe ??
süti beállítások módosítása